ZABRINJAVAJUĆE

Novinar Dragan Bursać dobio jezive prijetnje smrću: Metak u glavu!

SDP još jednom potencira značaj slobodnog novinarstva i slobodnih medija i potrebu društva i države da predano radi na stvaranju normalnog ambijenta za njihov rad, saopćeno je

Dragan Bursać. Arhiv

Piše: A. K.

26.5.2021

Novinar i kolumnista Dragan Bursać dobio je sinoć prijetnju smrću, a poruku koja mu je upućena objavio je na svom Facebook profilu.



Prijetnja je stigla sa profila navodnog Marka Aprcovića. Facebook

Na ovo je reagirao SDP Crne Gore koji je pozvao nadležne organe da hitno otkriju identitet počinioca ovih prijetnji, te da ga procesuiraju i kazne. 

- Bursać je prepoznat kao novinar koji eksplicitno i otvoreno kritikuje narastajući nacionalizam, klerikalizam i sve one tendencije u društvima regiona koje neodoljivo podsjećaju na pokušaj reanimacije anahrone politike sukoba s kraja prošlog vijeka.

Nažalost, autor ovih prijetnji, kao i mnogi drugi, pronalaze ohrabrenje za svoje primitivno ponašanje i rigidne i retrogradne stavove upravo u društvenom i političkom ambijentu koji je bio karakterističan za nedavnu prošlost a koji se ponovo nastoji stvoriti.

SDP još jednom potencira značaj slobodnog novinarstva i slobodnih medija i potrebu društva i države da predano radi na stvaranju normalnog ambijenta za njihov rad u kojem ovakvih prijetnji neće biti ili će one biti promptno sankcionisane - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.