ISTRAGA U HRVATSKOJ

Iskaz supruge Mamića: Zdravko je u Dubaiju uzeo 10.000 eura i dao Vekiću za šoping

Sjećam se toga jer je Zdravko taj novac uzeo meni i dao njima, iako sam se ja tome protivila, kazala je Marina Mamić

A. Ka. / Telegram

Zdravko i Marina Mamić

Foto: Agencije


Zdravko Mamić, kao i osječki sudije koje optužuje za primanje mita ulažu žalbe na rješenje kojim je USKOK protiv njih otvorio istragu. Sudija i biznismen Drago Tadić, koji su zadržani u istražnom zatvoru, žalit će se i na tu odluku suda. O žalbama će odluka biti donijeta u idućih nekoliko dana.

Dok se čeka odluka o nastavku ovog procesa, Telegram doznaje detalje iskaza Mamićeve supruge Marine Mamić. Ona je ispitana dok je USKOK još provjeravao ima li ikakve osnove za otvaranje istrage protiv osječkih sudaca.

Detaljno opisala druženja

Marina Mamić je istražiteljima u USKOK-u detaljno opisala druženja svog muža s optuženim sudijama, posebno sa sucdijom Zvonkom Vekićem. O njegovim susretima s Mamićem u vrijeme trajanja procesa na Županijskom sudu u Osijeku već je govorila i partnerica sudije, a među svjedocima su i donedavni Mamićev advokat Veljko Miljević, šefica Dinama Vlatka Peras, predsjednik HNS-a Davor Šuker, predsjednik Uprave firme Osijek Koteks Zoran Škorić…

Gospođa Mamić potvrđuje da se njezin muž često sastajao sa sudijom Vekićem. Kaže da mu je davao novac koji je uzimao iz kuće. Prema njezinoj procjeni, radilo se o oko 400 hiljada eura gotovine. Inače, USKOK u rješenju o istrazi sudijama na teret stavlja primanje najmanje 370 hiljada eura mita.

- Teško mi je izračunati vrijednost svih drugih darova, večera, putovanja…. Ja sam bila nazočna nekim njihovim susretima. Sjećam se da je u ljeto 2017. Vekić sa svojom prijateljicom došao nama u kuću na večeru. Vidjela sam ga i na druženju u vikendici u Buševcu krajem 2017., a zajedno smo bili u Dubaiju- svjedočila je gospođa Mamić dodajući da je sudiju Vekića vidjela i 2019. u Banjoj Luci.

- Svaki put razgovaralo se o suđenju u Osijeku. Sudija je Zdravku obećavao brda i doline. Spominjao je i druge sudije. Sjećam se da je govorio o Krušlinu i da će mu sugerirati kako da donosi odluke u Zdravkovu korist- dio je iz svjedočenja Marine Mamić.

Dao novac za šoping

Pred istražiteljima potvrdila je i dio obrane Zdravka Mamića koji je, među ostalim, naveo da je Vekiću i njegovoj prijateljici u Dubaiju dao 10 hiljada eura za šoping.

- Sjećam se toga jer je Zdravko taj novac uzeo meni i dao njima, iako sam se ja tome protivila. Zdravko je sudiji tamo kupio i Louis Vuitton cipele, a zajedno smo bili i na večerama tokom tog putovanja. Zdravko je platio većinu tog putovanja, no dio je financirao i Zoran Mamić - ispričala je Marina Mamić istražiteljima, piše Telegram.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na