VIDEOPORUKA

Vučić komentirao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Nije naša ni sramota ni krivica, to je politička odluka

Ovo danas što govorim, govorim onima koji sve to moraju da izdrže, a to su naši građani i srpski narod koji ondje živi, rekao je

Aleksandar Vučić. Instagram

Piše: A. K.

18.6.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je video poruku, koju je objavio na Instagramu, Srbima u Crnoj Gori nakon što je Skupština Crne Gore izglasala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

- Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živjela Srbija i srpski narod - napisao je Vučić uz snimak koji je emitovao.

Rekao je da će Srbija u narednim danima analizirati odluke crnogorskog parlamenta, te da neće vrijeđati one koji su donijeli te odluke protiv interesa Srbije.


- Ovo danas što govorim, govorim onima koji sve to moraju da izdrže, a to su naši građani i srpski narod koji ondje živi. Nije naša ni sramota ni krivica, mi samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više za svoju zemlju, za svoju Srbiju, ali da i dalje čuvamo mir i stabilnost - rekao je Vučić.

Glasanje za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici naziva političkom odlukom, sa kojom će Srbija znati da se nosi.

- Naše ja da narodu u Crnoj Gori kažemo da ćemo uvijek biti s njima, mi bliže nemamo i da niko neće moći da nas razdvoji. A oni koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji, prema njima ćemo znati da se odnosimo baš onako kako zaslužuju - poručio je.

Obraćanje je zaključio riječima da Srbiju u njenom usponu niko neće moći da zaustavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.