FAŠISTIČKE PORUKE

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj: Zabraniti izložbu "Duša Srebrenice" i krivično goniti organizatore

Već ranije su iz njegove stranke predlagali izmjene Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid

Vojislav Šešelj. Agencije

A. K.

2.7.2021

Srpska radikalna stranka, na čijem čelu je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, traži od nadležnih organa da zabrane izložbu "Duša Srebrenice", koju u Beogradu organizira nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR).

- Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava - kažu iz Srpske radikalne stranke.

Zločinac Šešelj smatra da svi "državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste sprečavanje širenja teze o genocidu u Srebrenici".

Već ranije su iz njegove stranke predlagali izmjene Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid.

- Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara - smatra osuđeni ratni zločinac Šešelj.

Osim toga, stav Srpske radikalne stranke je da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju stav o genocidu u Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima Srba, navode radikali u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.