BEOGRAD

Pjevač Sloba Radanović nasilnog mladića koji je tukao radnicu teretane izbacio napolje

Ne smatram da je potez junački, nego normalan, i da na nasilje ne smijemo ostati slijepi i imuni, krivo mi je što nisam ranije naišao da to spriječim, kaže Radanović

Radanović zaštitio djevojku. Kurir

Ad. A. / Kurir

8.7.2021

Pjevač Sloba Radanović, koji se umješao u tučnjavu i pokušao da zaštiti radnicu teretane "Ahilej" u Beogradu koju je šakama udarao bijesni klijent za Kurir je rekao da mu je žao što incident nije vidio ranije.

- Bio sam u drugoj sali, kada sam čuo neku galamu i vrisku. Mislio sam da se neko šali i smije. Došao sam do tog pulta, i tada nisam znao šta se dešava. Momak je stajao na sredini. Nastavio je da viče na radnice. Ja sam prišao i izvukao ga napolje. Tek sam poslije od te djevojke saznao da je on prije toga nasrnuo na nju, što sam kasnije vidio i na snimku - rekao je Radanović i nastavio:

- Ne smatram da je potez junački, nego normalan, i da na nasilje ne smijemo ostati slijepi i imuni. Krivo mi je što nisam ranije naišao da to spriječim.

Zbog napada na radnicu uhapšen je U.R. (19). On je na djevojku nasrnuo oko jučer oko 15.30 sati jer mu nije dozvolila da sjedi za pultom. Na snimku napada koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako pjevač Radanović prilazi i odvlači mladića koji tuče djevojku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.