NAKON TRI I PO GODINE

Okončano suđenje za brutalni zločin: Mubera sa suprugom ubila ljubavnika i pokušala da ga zapali

Supružnici se terete da su 23. juna 2017, Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u atar sela Ponorac, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom po glavi i tijelu

Ad. A. / Kurir

Senad i Mubera Muhović: Izvršili zločin

Foto: Kurir


Poslije tri i po godine suđenja, pred Višim sudom u Novom Pazaru okončan je dokazni postupak protiv Senada (38) i Mubere (36) Muhović, optuženih da su u junu 2017. u selu Ponorac kod Sjenice brutalno ubili Anela Papića (32), prenosi Kurir.

Na posljednjem ročištu predočeni su rezultati ponovljenog vještačenja zemljišta, nakon čega je postupajući sudija završne riječi zakazao za 24. septembar, poslije kojih se očekuje donošenje prvostepene presude.

Supružnici se terete da su 23. juna 2017, Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u atar sela Ponorac, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom po glavi i tijelu.

Sumnja se da su, dok je vjerovatno još uvijek bio živ, Anela odvukli do obližnjeg šipražja i pokušali da ga spale. Njegovo tijelo pronađeno je dan kasnije, a Senad i Mubera su u međuvremenu već pobjegli u Njemačku.

Iz te države su preko rođaka i putem medija poručivali da nisu ubili Papića, najavljujući da će se vratiti u Srbiju i dokazati svoju nevinost. Uhapšeni su desetak dana kasnije, prilikom ulaska u Srbiju na graničnom prijelazu Horgoš. Iako su najavljivali da će tužiocu ispričati sve, tokom istrage su se branili šutanjom.

Mubera je i tokom glavnog pretresa nastavila da šuti, dok je njen suprug iznio odbranu tvrdeći da nije ubio Papića i da ne zna o kome se radi.

Više o temi Ubistvo

NEZAVISNA ISTRAGA
Za ubistvo novinarke odgovorna vlada Malte

Više o:

Ubistvo Sjenica
NA VRH

Podijeli članak na