MITROPOLIT

Joanikije: Uprkos opstrukcijama policije, Krivokapić i ministri našli rješenje

Tu izjavu na svojoj Facebook stranici je objavila Demokratska Crna Gora uz komentar: "Joanikije potvrdio"

Joanikije: Našli rješenja. Pobjeda

E. T. / Pobjeda

7.9.2021

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije saopštio je da je bilo opstrukcija od strane Uprave policije povodom njegovog ustoličenja u Cetinjskom manastiru.

- Gospodin premijer (Zdravko Krivokapić) i ministri u Vladi, posebno ministarka odbrane (Olivera Injac) su, uz neku opstrukciju od strane Upave policije našli rješenja da se ovo sve mirno i kako je bogu ugodno završi - rekao je Joanikije u izjavi za Tanjug.

Tu izjavu na svojoj Facebook stranici je objavila Demokratska Crna Gora uz komentar: "Joanikije potvrdio!"

Joanikije je, između ostalog, istakao da se nijednog momenta, uoči njegovog ustoličenja, nije pomišljalo o otkazivanju tog čina na Cetinju i optužio predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za sve, kako je kazao, neprijatnosti i nerede.

- Nije bilo pomjeranja, niti bilo kakvog otkazivanja u noći između 4. i 5. septembra - rekao je Joanikije.

Podsjećamo, Demokratska Crna Gora prozvala je juče Građanski pokret URA koji predvodi Abazović i postavila direktno pitanje zašto su tražili od službi bezbjednosti da ne intervenišu na Cetinju u cilju obezbjeđivanja ustavnog poretka.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je u intervjuu za Novu S da nije bilo slučajeva otkazivanja poslušnosti u sektoru bezbjednosti, već da je bilo slučajeva određenog emotivnog kolebanja kod pojedinih ljudi tokom protesta na Cetinju.

Pobjeda je danas objavila saznanja da je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić obavijestio lidere parlamentarne većine i pojedine ministre u Vladi da priprema smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog neposlušnosti kada je u pitanju akcija policije na Cetinju.

Krivokapić na konferenciji za novinare nije ni potvrdio, ali ni demantovao da će pokrenuti smjene Sekulovića i Brđanina, ali je istakao da će komandnom dijelu odgovornosti biti ispitan svaki čin pojedinca koji je djelovao ili nije djelovao, te da niko neće biti pošteđen bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.