CETINJE

Nečuvena odluka Vlade Crne Gore: Cetinjski manastir oduzima Prijestonici

Dok manastir, prema nalogu Vlade, ne bude prepisan na državu, iz Krivokapićevog su kabineta zatražili da u posjedovni list bude unijeta zabilježba, kojom će biti zabranjeno otuđenje

Ad. A. / CdM

Manastir prepisali na ime Vlade Crne Gore

Foto: Agencije


Vlada Crne Gore naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu da izvrši ispravku upisa Cetinjskog manastira, tako što će pravo svojine sa Prijestonice Cetinje prepisati na državu Crnu Goru, piše CdM.

-Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će umjesto Prijestonice Cetinje… vratiti upis na Državu Crnu Goru - navedeno je u dopisu koji je Vlada sinoć usvojila na telefonskoj sjednici, a koji je potpisala generalna sekretarka Vlade Žana Praščević Milačić, supruga poslanika i predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

Dok manastir, prema nalogu Vlade, ne bude prepisan na državu, iz Krivokapićevog su kabineta zatražili da u posjedovni list bude unijeta zabilježba, kojom će biti zabranjeno otuđenje.

-Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u “G” listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje 1, i to na svim katastarskim parcelamado okončanja postupka promjene upisa - stoji, između ostalog, u upućenom dopisu.

Pomenuti nalozi upućeni su vršiocu dužnosti Uprave za katastar i državnu imovinu Koči Đurišiću.

Podsjetimo, danas se održava Skupština Prijestonice Cetinje, na kojoj odbornici odlučuju o inicijativi građana da taj objekat bude ustupljen Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Cetinjski manastir trenutno pripada Prijestonici Cetinje, u obimu prava svojine 1/1.

  • Zaključci Vlade Crne Gore

    Zaključci Vlade Crne Gore

    Foto: CdM


-Zamislite zemlju u kojoj se organizuje telefonska sjednica i ministri odluče da vaša kuća više nije vaša. Eto, to se desilo danas u Crnoj Gori. Ovo je definitivno kraj pravne države u Crnoj Gori, kao i potpirivanje već napetih odnosa u zemlji -ocijenio je analitičar CdM-a Ljubo Filipović.

NA VRH

Podijeli članak na