SAOPĆENJE

Milanović: Zapadne države ne vide utjecaj Rusije u Crnoj Gori

Crna Gora treba nastaviti razvijati se kao demokratska, sekularna i proeuropski orijentirana država, rekao je Đukanović

Hina

Milo Đukanović i Zoran Milanović

Foto: Agencije


Zagreb će nastaviti podržavati europski put Podgorice jer je proeuropska Crna Gora važna kao susjed i partner u NATO-u, rekao je u petak hrvatski predsjednik Zoran Milanović na Brijunima gdje je njegov kolega po dužnosti Milo Đukanović završio dvodnevni posjet Hrvatskoj.

Kako je saopćeno iz Ureda Milanović, Đukanović i predsjednik RH su nastavili na Brijunima bilateralne razgovore o odnosima dviju država.

Drugi dan Đukanovićeve posjete iskorišten je za dodatnu razmjenu informacija i stajališta dvojice predsjednika o pregovorima Crne Gore o ulasku u Europsku uniju u čemu je Milanović potvrdio podršku Hrvatske.

Crna Gora treba nastaviti razvijati se kao demokratska, sekularna i proeuropski orijentirana država, rekao je Đukanović.

Republika Hrvatska podržat će takva nastojanja Crne Gore koja je susjed i partner u NATO savezu, rekao je Milanović.

Dvojica predsjednika razgovarali su i o situaciji u Crnoj Gori i jugoistočnoj Europi.

Sastankom na Brijunima završen je dvodnevni službeni posjet predsjednika Đukanovića Hrvatskoj tijekom kojeg je Milanović poručio da Crna Gora zaslužuje preferencijalni tretman u pregovorima s EU, jer u u protivnom sama ideja pregovora nema smisla.

Milanović je rekao da je njegov zadatak “skretati pozornost” na tu činjenicu te je upozorio da geopolitički vakuum na Balkanu iskorištavaju zemlje poput Rusije koje se protive europskom sustavu vrijednosti.

Zapadne države “vide utjecaj stranih sila na svojim granicama, a ekvivalentno to ne vide u Crnoj Gori”, naglasio je Milanović.

Više o temi Milo Đukanović

HRVATSKA
Đukanović stigao na Brione
NA VRH

Podijeli članak na