VLADA CRNE GORE

Pola miliona eura za policajce koji su osigurali ustoličenje Joanikija

Zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz Tekuće budžetske rezerve za ovu namjenu obezbijedi iznos do oko 500.000,00 eura neto, odnosno do oko 900.000,00 eura bruto, saopćeno je iz Vlade Crne Gore

Uspješno realizovane aktivnosti vezane za održavanje vjerskog obreda. Reuters

A. Ka. / Antena M

8.10.2021

Vlada Crne Gore saopćila je da je iz budžetske rezerve izdvojila bruto 900 hiljada eura kao nagradu za policijske službenike koji su učestvovali u policijskoj akciji 5. septembra na Cetinju, kada je u sukobima policije sa protivnicima ustoličenja mitropolita SPC-a Joanikija povrijeđeno nekoliko desetina osoba.

Vlada je, nakon sjednice u četvrtak između ostalog saopćila da je usvojila Informaciju o obezbjeđivanju sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za potrebe Uprave policije, radi isplate nagrada službenicima Uprave policije povodom uspješno realizovane aktivnosti vezane za održavanje vjerskog obreda ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju.

- Tim povodom zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz Tekuće budžetske rezerve za ovu namjenu obezbijedi iznos do oko 500.000,00 eura neto, odnosno do oko 900.000,00 eura bruto - saopćeno je iz Vlade.

Također, u četvrtak je na Cetinju ispred zgrade Osnovnog državnog tužilaštva održan protest zbog još nepotvrđenog hapšenja Nena Kaluđerovića, jednog od navodnih organizatora protesta tokom septembarskih događaja na Cetinju, tokom koga je nekoliko stotina građana nakratko blokiralo raskrsnicu na glavnom ulazu u grad.

Prema pisanju lokalnih medija, koje policija nije zvanično potvrdila, Kaluđerović je uhapšen u jednom od lokala u centru Cetinja, a novi protest povodom njegovog hapšenja najavljen je za sutra u tom gradu, prenosi Antena M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.