PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Sve što dogovore tri naroda u BiH podržat ćemo

Neće nam niko doći nigdje ukoliko ne sačuvamo mir i stabilnost, poručio Vučić

Aleksandar Vučić: Sve što je u skadu sa Dejtonom podržat ćemo. Agencije

A. Č.

19.10.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi sa BiH bila i bit će da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Sve što je u skadu sa Dejtonom podržat ćemo, sve što je suprotno Dejtonu nećemo. Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržat ćemo, a sve što je suprotno tome – nećemo podržati - rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na to što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska ponovo imati svoju vojsku.

Sačuvati mir i stabilnost

On je naglasio da krug novootvorenog pogona kompanije “Magna” u Aleksincu nije mjesto za komantarisanje velikih regionalnih tema, a da je za Srbiju najvažnije da čuva mir i bezbjednost, jer bez toga nema investitora.

- Neće nam niko doći ovdje u Aleksinac. Neće nam niko doći nigdje ukoliko ne sačuvamo mir i stabilnost. I poštujemo integritet BiH onako kako poštujemo integritet Republike Srpske u okviru BiH i baš u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, ako hoćete i Ustavom BiH čiji je sastavni dio Dejtonski mirovni sporazum - rekao je Vučić.


Nada se da će razum prevladati

Vučić je rekao da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, jer je izlaznost u srpskim sredinama bila neuporedivo veća nego u albanskim što govori o motivisanosti ljudi.

Govoreći o mogućnosti da se ponove nemiri i nasilje koji su bili prošle sedmice na sjeveru Kosmeta, Vučić je rekao da se nada da će razum prevladati kod nekih ljudi u Prištini, mada je to teško očekivati nakon poraza koji su imali na izborima.

Vučić je naglasio da Srbija mora da bude spremna na sve i da čeka šta će na sve reći Evropa, te poručio da su i on i srpski narod siti licemjerja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.