OBJAVA NA TWITTERU

Lajčak nakon sastanka s pregovaračima: Vrijeme je za pravi napredak u dijalogu Kosova i Srbije

Lajčak je na Twiteru napisao da je danas primio dva glavna pregovarača i njihove delegacije na zasebnim sastancima i da je razgovarano o neriješenim pitanjima i daljem napretku u dijalogu između Srbije i Kosova

N. Aj. / Anadolija

16.11.2021

Lajčak s pregovaračima. Twitter

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak sastao se danas odvojeno s glavnim pregovaračima Besnikom Bislimijem i Petrom Petkovićem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lajčak je na Twiteru napisao da je danas primio dva glavna pregovarača i njihove delegacije na zasebnim sastancima i da je razgovarano o neriješenim pitanjima i daljem napretku u dijalogu.

- Ja sam ih takođe informisao o Vijeću EU od ponedeljka i ponovio sam očekivanja zemalja članica. Krajnje je vrijeme za pravi napredak - napisao je Lajčak.

Kako prenose srbijanski mediji, delegacija Beograda je inistirala na razgovoru o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, što je kosovska strana odbila i zato danas nije došlo do trilateralnog sastanka Lajčaka sa pregovaračima Beograda i Prištine.

Objava Miroslava Lajčaka na Twitteru. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.