HRVATSKA

Rimac predstavio Makronu automobile Neveru i Bugati

Kompanija Rimca je nedavno preuzela francuski Bugatti, a na susretu na terasi hotela Esplanade je bio i glavni direktor za operacije kompanije Buggatti Rimac, Kristof Piočon

E. Ć.

Mate Rimac i Emanuel Makron

Foto: Marko Todorov/Cropix


Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, danas je u Zagrebu predstavio automobile Nevera i Bugatti francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron).

Naime, kompanija Rimca je nedavno preuzela francuski Bugatti, a na susretu na terasi hotela Esplanade je bio i glavni direktor za operacije kompanije Buggatti Rimac, Kristof Piočon (Cristophe Piochon).

"Već je i nekako uobičajeno da hrvatska vlada stranim gostima voli pokazati u čemu smo napredni pa mi je drago što su izabrali nas. Pogotovo zbog toga što imamo dosta zaposlenika i u Francuskoj - rekao je Rimac.

  • Fotografija sa današnjeg susreta

    Fotografija sa današnjeg susreta

    Foto: Marko Todorov/Cropix


"Jutarnji list" piše da će Makron posjetu Hrvatskoj završiti radnim ručkom u ranije spomenutom hoelu, a na njemu će, između ostalih, prisustvovati Tereza Kesovija i Miroslav Ćiro Blažević.

Predsjednik Francuske je sinoć doputovao u Zagreb gdje ga je dočekao premijer Hrvatske Andrej Plenković, s kojim je Makron danas potpisao ugovor o prodaji, odnosno kupovini 12 francuskih borbenih aviona Rafale za milijardu eura.

NA VRH

Podijeli članak na