PRVE PAHULJE

Snijeg pao u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, a evo kad se očekuje i u BiH

Prema najavama meteorologa Federalnog hdirometeorološkog zavoda, snijeg bi mogao sutra zabijeliti pojedine planinske vrhove

Prvi ovosezonski snijeg već je prekrio Austiju, Sloveniju. Facebook

Piše: A. Č.

4.11.2022

Prvi ovosezonski snijeg već je prekrio Austiju, Sloveniju. Još prošle sedmice na Zavižanu u Hrvatskoj su pale prve pahulje snijega. Ubrzo je sve bilo pokriveno prvim bijelim sniježnim pokrivačem.


Pao snijeg u Austriji. Facebook

Što se tiče Slovenije, barem njezin najviši planinski dio, osvanuo je danas pod snježnim pokrivačem. Bijeli nanosi snimljeni su na Kredarici, planinskom vrhu u Julijskim Alpama u blizini Triglava.

Nešto niže se nalazi najviša slovenska meteorološka postaja, smještena na 2.514 metara nadmorske visine.

- Kredaricu ponovno grli snijeg, iako je visina novonastaloga tek 15 centimetara - objavljeno je na Facebooku.

Prema najavama meteorologa Federalnog hdirometeorološkog zavoda, snijeg bi mogao sutra zabijeliti pojedine planinske vrhove.

- U subotu, 5. novembra 2022., u Bosni i Hercegovini bit će oblačno sa kišom. Lokalno će biti i obilnijih padavina. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar južnog i jugoistočnog smjera, a u dugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 13, a na jugu zemlje od 12 do 18 stepeni - saopćeno je iz FHMZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.