Strava na Floridi: Ubio kćerku i šestero unučadi, te na kraju počinio samoubistvo

Donald Spirit, od ranije poznat policiji

(Al. Ti.)

Muškarac sa Floride ubio je u četvrtak u svojoj kući kćerku i šestoro unučadi prije nego je počinio samoubistvo, objavila je lokalna policija, prenose američki mediji.

Donald Spirit nazvao je 911 i upucao se nakon što je na mjesto zločina stigao šerifov zamjenik, izjavio je Robert Schultz, šerif okruga Gilchrist.

Svi u kući su ubijeni, rekao je šerif i dodao da je najstarije dijete imalo deset godina, a najmlađe tri mjeseca. Zločin se dogodio kod Bella, gradića s oko par stotina stanovnika oko 56 kilometara zapadno od Gainesvillea.

Spirit je zbog kaznenih dijela otprije bio poznat policiji, rekao je Schultz. Nije želio otkriti zašto, ali policija je više puta bila u Spiritovoj kući. Kako javlja lokalna televizija 2001. godine ubio je osmogodišnjeg sina. Radilo se o nesreći tokom lova.

Okružni šerif Robert Schultz na konferenciji za medije otkrio je identitete žrtvi - radi se o 28-godišnjoj Lorraine Spirit, 11-godišnjem Kalebu Kuhlmannu, 9-godišnjoj Kylie Kuhlamm, 8-godišnjem Johnathonu Kuhlammu, 5-godišnjoj Destiny Stewart, 4-godišnjem Brandonu Stewartu i Alanni Stewart, koja je rođena prije tri mjeseca.

Otkrio je i kako je Don Spirit bio jedini optuženi za ovaj zločin, budući da je u kući s unucima bio sam te da već ima kriminalni dosje. U februaru 2006. godine je uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Nije otkriven niti motiv napada, ali šerif tvrdi da je policija u domu u kojem su se dogodila ubistva policija u prošlosti nekoliko puta morala intervenirati.

"Još uvijek imamo jako puno neodgovorenih pitanja, a mnoga od njih zauvijek će ostati bez odgovora", kazao je šerif.

 

NA VRH

Podijeli članak na