David Rodriguez: Islamska država ima kampove za obuku u Libiji

Američiki general tvrdi

Fena
04.12.2014 08:25

Ekstremistička grupa Islamska država ima kampove za obuku na istoku Libije i iako oni nisu još u potpunosti razvijeni, SAD ih pažljivo posmatra, izjavio je američki general David Rodriguez. 

Rodriguez, koji se nalazi na čelu američke komande za Afriku, rekao je novinarima u Pentagonu, da bi na obuci u tim kampovima moglo da bude "nekoliko stotina" boraca, ali da su detalji nepotpuni, prenio je AP. 

-Mi moramo jednostavno da nastavimo da pratimo i posmatramo to pažljivo u budućnosti da vidimo šta se dešava i da li će (situacija) nastaviti da se nekontolirano razvija - dodao je Rodriguez. 

IS djeluje uglavnom u Siriji i Iraku, a koalicione snage predvođene SAD već nekoliko mjeseci sprovode zračne udare na položaje ekstremista u tim državama. 

Rodriguez je nazvao uspostavljanje kampova za obuku IS u Libiji situaciju "u začetku" koja ne predstavlja veliki ili dobro organiziran pokušaj. 

Američki general nije precizirao koliko je ovakvih kampova funkcionalno, prenosi Tanjug. 

Upitan da li bi kampovi u Libiji mogli da budu potencijalna meta za zračne udare koalicionih snaga, Rodrigues je rekao da oni nisu meta u "ovom trenutku".

NA VRH