GLOBUS

KRVOPROLIĆE NASRED ULICE Likvidirane tri manekenke usred bijela dana

Horor u glavnom gradu Hondurasa

Autor:(A. Vr.)

16.3.2015

Tri manekenke naoružani napadači brutalno su likvidirali nasred ceste i usred bijela dana u Tegucigalpi, glavnom gradu Hondurasa.

Alma Mariela Vargas (28), Madelyn Ramirez Zambrano (21) i Blanca Velasquez Alejandra Mejia (20), vozile su se u SUV-u, kad su ih presreli motociklist i još jedno vozilo.

Uslijedilo je krvoproliće, u kojem su naoružani napadači manekenke izvukli iz vozila, naredili im da legnu na cestu te ih ustrijelili, piše dailymail.co.uk.

Još jedan muškarac i djevojka koji su bili u istom SUV-u povrijeđenu su u pucnjavi koja je prethodila krvoproliću i prebačeni su u lokalnu bolnicu. Policija je na mjestu događaja pronašla 15 čahura streljiva.

alma-blanca-madelin

Alma Mariela Ordóñez, Blanca Alejandra Velásquez Mejía  i Madeline Ramírez Zambrano

Jedan policijski dužnosnik rekao je lokalnim medijima da su napadači jednu od manekenki tražili imenom i prezimenom, prije nego su ih ubili.

Ubistva su se dogodila nedugo nakon hapšenja Josea Miguela Chepea Hendala, navodnog vođe narko kartela u Hondurasu, koji je koordinirao pošiljke kolumbijskog kokaina do meksičkih kartela i u konačnici SAD-a.

Ne zna se jesu li ta dva događaja nekako povezana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.