GLOBUS

Lukač: S Vučićem smo izvukli i predsjednika Slovenije

Nije se smio unijeti transparent na kojem je pisalo "Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana"

G. DAKIĆ

13.7.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS podnijeće Specijalnom tužilaštvu izvještaj protiv nepoznatih lica zbog pokušaja ubistva i podstrekavanje na ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Slovenija Boruta Pahora na komemoraciji u Potočarima.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je danas u Banjoj Luci da će biti podnesen izvještaj i zbog napada na ovlaštena službena lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti.

- U Potočarima se desilo izazivanje opšte opasnosti. Sa Vučićem smo izvukli i predsjednika Slovenije i odveli smo ih u srebreničku stanicu milicije. MUP RS nije napravio nijedan pogrešan korak u obezbjeđivanju komemorativnog skupa. SIPA od nas još uvijek nije tražila nikakve informacije - istakao je Lukač.

On je dodao da se u mezarju u Potočarima nije smio unijeti transparent na kojem je pisalo „Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana“, jer je on predstavljao provokaciju i poziv na linč.

- Oni koji su radili na osiguranju mezarja morali su znati kakva je psihologija mase. Taj transparent je bio poziv na agresivno ponašanje. Mislim da je ovo bio organizovani napad, a ne djelo pojedinca. Prisebnost naše policije je spriječila veću katastrofu - kazao je Lukač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.