GLOBUS

Pronašla svoj ukradeni bicikl na Facebooku pa ga ukrala natrag, a evo kako je prevarila lopova...

18.7.2017

Krađe bicikala uobičajena su stvar i u Velikoj Britaniji, a Jenni Morton-Humphreys (30) dokaz je kako se lopovima može zagorčati život. Nedugo nakon što su joj u Bristolu ukrali skupocjeni njemački trkaći bicikli, Jenni je njegovu fotografiju objavila na Facebooku i zamolila za pomoć.  

Ubrzo joj se javio muškarac koji je njen bicikl vidio na internetskim malim oglasima.

On je kontaktirao lopova i rekao mu da je "njegova sestra" zainteresirana za bicikl. Dogovorio je susret Jenni i kradljivca.

Iako je Morton-Humphreys policiji rekla da se ide naći s lopovom, oni joj nisu željeli pomoći, čak su joj savjetovali i da to ne čini zbog "prevelikog rizika".


Jenni se ipak susrela s kradljivcem njenog bicikla. Pretvarala se da je zainteresirana za kupnju i postavljala pitanja. Naposljetku je upitala i može li ga malo provozati kako bi ga isprobala, piše Daily Mail.

Sjela je na bicikl i "dala gas":

- Neko je povikao 'ona se ne vraća', nisam se osvrtala niti provjeravala slijedi li me netko. Ubrzo sam došla na veliki kružni tok i skrenula prema centru grada. Tada me više nije bilo strah, rekla je Jenni.

Čovjek koji je oglas otkrio na internetu ostao je s kradljivcem koji mu se žalio kako mu hitno treba 95 funti. Jenni je na kraju dodala kako su joj lopovi malo dotjerali bicikl:

- Čak su mi popravili i prednje svjetlo, rekla je Jenni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.