GLOBUS

Jeziv video: Ogroman medvjed zgrabio čovjeka i onda je nastao užas

Avaz.ba

3.8.2017

Ogromni crni medvjed napao je tuiristu Naipuma Promratea (36) na Tajlandu, dok je držao činiju pirinča na uzici iznad glave zvjeri.

Životinja se propela na zadnje noge i zgrabila i povukla čovjeka na dno ograđenog protora. Počela je da ga grize, a u jednom momentu već onesviješćenog čovjeka odvukla je ka svom kavezu.

Ovu jezivu scenu posmatrali su prijatelji nesretnog čovjeka, pokušavajući na sve moguće načine da ga spasu iz čeljusti razjarenog medvjeda.

Udarali su ga štapovima, polivali vodom, ali bezuspješno. Kada ga je medvjed odnio u svoju jazbinu prijatelji nesretnog mladića uskočili i odvukli pažnju medvjedu. Tada su uspjeli da sklonili prijatelja na sigurno. Naipuma je smješten u bolnicu gdje je operisan.

Inače, Naipuma je sa prijateljima tog dana došao da posjeti hram u ruralnom dijelu Pečabun provincije, gdje monasi čuvaju nekoliko divljih i domaćih životinja, koje posjetioci mogu da hrane. Nekoliko dana prije ovog užasnog napada, monasi Vat Luang Por Lamai hrama objavili su da su im potrebne donacije jer su im neke od životinja gladne.


Bear pulls man over wall and mauls by lolmids
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.