GLOBUS

Tramp i Putin se rukovali, sastanka neće biti

AFP

Avaz.ba

10.11.2017

Predsjednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp (Trump) rukovali su se i kratko razgovarali na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vijetnamu.

Dvojica liera su se rukovali i razmijenili nekoliko riječi, dok su se učesnici samita okupljali za grupnu fotografiju,prenose agencije.

Ranije tokom dana portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva prima kontradiktorne signale iz SAD o mogućem sastanku Putina i Trampa, navodi B92. 

Peskov je, takođe, kazao novinarima da će se Putin sastati sa Trampom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) "na ovaj ili onaj način".

Bijela kuća objavila je prethodno da predsjednik SAD Tramp neće održati odvojeni sastanak sa ruskim predsjednikom Putinom na marginama samita APEC u Vijetnamu.  

"U vezi sa sastankom sa Putinom, taj sastanak nikada nije potvrđen i neće biti održan zbog preklapanja rasporeda obje strane", rekla je novinarima neposredno pred slijetanje u vijetnamsko ljetovalište Da Nang portparolka Bijele kuće Sara Sanders (Sarah Huckabee Sanders).

Ona je ipak dodala da će Tramp i Putin "biti na istom mjestu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.