Brazilski predsjednik nije dobio penziju jer nije dokazao da je živ

cdm.me
04.02.2018 11:08

Brazilski predsjednik Mičel Temer (Michel)  nije dobio penziju za dva mjeseca zato što nadležnim službama nije navrijeme podnio dokaz da je živ.

Temer (77) nije dobio penziju za novembar i decembar prošle godine koju prima kao penzionisani državni tužilac, javila je TV stanica Globo.

Službenici penzionog fonda u Sao Paolu obustavili su isplatu jer, kako su objasnili, Temer nije priložio neophodnu dokumentaciju da bi dokazao “svoje stanje” još od septembra, kada mu je bio i rođendan.

- Ova procedura se zove ‘potvrda o životu’ i mora biti podnesena u roku od jednog mjeseca, od dana kada je toj osobi rođendan - rečeno je u službi penzionog fonda u Sao Paolu.

Administracija predsjednika je, u međuvremenu, poslala svu neophodnu dokumentaciju za primanje penzije. Brazilski mediji navode da svaki penzioner jednom godišnje mora nadležnima da podnese potrebnu dokumentaciju. 

Temer se 1999. godine penzionisao sa 58 godina pošto je radio kao državni tužilac Sao Paola.  Otkako je na funkciji predsjednika, Temeru je penzija prepolovljena na oko 7.000 dolara.

NA VRH