GLOBUS

U Londonu i sjednica premijera zapadnog Balkana

Fena

26.2.2018

U Londonu je počela Treća investicijska konferencija o zapadnom Balkanu, koju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Sjednici prisustvuju predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija (Chakrabarti), premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj Velike Britanije Lorda Bejtsa (Bates) počela je i sjednica premijera zapadnog Balkana.

Zvizdić se susreo s predsjednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, a očekuje se i potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.

Na marginama konferencije, Zvizdić će se susresti s vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD za evropske poslove Metjuom Palmerom (Matthew).

Tokom boravka u Londonu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Tereza Mej (Theresa May), saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.