TRAGEDIJA

Indija: Deset članova porodice pronađeno obješeno u kući, nađeni i dokazi o "mističnim praksama porodice"

Twitter

Index.hr

2.7.2018

Jedanaest članova porodice pronađeno je mrtvo u kući u glavnom gradu Indije, javljaju svjetski mediji.

Deset članova porodice pronađeno je obješeno u kući s povezima na očima i rukama vezanim iza leđa. Tijelo žene u sedamdesetim godinama pronađeno je na podu. Policija je pokrenula istragu i službenici su izjavili da nije jasno radi li se o ubistvima ili samoubistvima.


Policija je objavila da je uz tijela pronašla dokaze o "mističnim praksama porodice", odnosno pisane poruke koje ukazuju na ''duhovne i mistične rituale koji se čine povezani s njihovom smrću".

Jedan službenik izjavio je za AFP da je još prerano reći šta se tačno dogodilo: "Istraga je u toku i nismo isključili nijednu mogućnost".

Porodica je živjela u okrugu Burari više od 20 godina i vodila je dvije trgovine u jednoj zgradi. Njihova tijela pronašao je komšija koji je išao kupiti mlijeko u nedjelju ujutro.

- Kada sam ušao u trgovinu, sva vrata su bila otvorena i tijela su visila sa stropa sa zavezanim rukama - ispričao je Gurčaran Sing (Gurcharan Singh) za BBC Hindi. 

Među žrtvama su dvojica braće te njihove žene i djeca.

Lokalni stanovnici su u šoku zbog smrti porodice. Njihove komšije i rođaci izjavili su da je porodica bila sretna i da nisu imali problema. CNN je objavio da su u njihovoj hrani pronađeni sedativi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.