GLOBUS

Djevojčica nestala pa ubijena, a njena majka za to saznala slučajno na Facebooku

Ališa Mekfil

Blic.rs

5.7.2018

Šestogodišnja djevojčica Ališa Mekfil (Alesha MacPhail) nestala je iz kuće svoje bake i djeda na škotskom otoku Bjutu (Bute), nakon čega je organizirana opsežna potraga za njom. Njeno tijelo pronađeno je dan kasnije, a policija je potvrdila da je dijete ubijeno. Ališina majka za smrt kćerke saznala je putem Facebooka.

Djevojčica je bila s bakom i djedom kada je nestala. Otac djevojčice Rab Mekfil, komšije i prijatelji počeli su tražiti djevojčicu. Satima kasnije, oko 6.30 ujutro, Ališina baka Anđela King (Angela) na Facebooku je napisala post u kojem moli za pomoć sve one koji nešto znaju o nestanku njene unuke. 

Lokalni mediji u tom trenutku već su prenijeli vijest o nestanku djevojčice, kao i da je pronađeno tijelo tada neidentificiranog djeteta svega 800 metara od kuće Ališine bake i djeda.

Tada se na društvenim mrežama oglasila i majka djevojčice Georgina, koja nije bila obaviještena da se nešto dogodilo sa njenom kćerkom. Na Anđelinu objavu odgovorila je pitanjem na Facebooku šta se dogodilo s njenom kćerkom, prenosi Blic.rs.

- Neka mi neko kaže šta se dogodilo s mojom kćerkom - napisala je.

Jedan od korisnika ostavio je link priče "Dejli stara", u kojoj se navodi da policija traga za djevojčicom i da je pronađeno tijelo. Sat kasnije Georigina se ponovo oglasila.

- Anđela mi se upravo javila. To je moja kćerka - napisala je.

Članovi Ališine porodice tvrde da su baka i djed pokušali stupiti u kontakt s djevojčicinom majkom prije nego što je na Facebooku saznala za smrt svoje kćerke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.