SVIJET

Miro Cerar: Možemo biti ponosni što je prva dama SAD iz Slovenije

Arhiv/agencija

FENA

13.7.2018

Možemo biti ponosni što je prva dama SAD iz Slovenije i da nije zaboravila slovenski jezik. Dapače, vrlo dobro govori slovenski i uvijek je vesela kad može razgovarati o našoj domovini, kazao je Miro Cerar u Briselu nakon samita država NATO saveza na koji je američki predsjednik poveo i svoju suprugu Melaniju. 

Ona je rođena u Sjevnici kod Krškog, ali je domovinu napustila u mladim godinama, gradeći manekensku karijeru, a u SAD se udala za nekretninskog magnata i sadašnjeg predsjednika s kojim ima i sina Barona (Barron). 

Cerar je na samit u Briselu poveo i svoju partnericu Mojcu, koja je sudjelovala u neformalnom damskom programu, a također je imala priliku razgovarati s Melanijom.  

- Melaniju smo sada već dobro upoznali i ti razgovori su uvijek vrlo ugodni, a naravno da razgovaramo na slovenskom jeziku - kazao je Cerar, izrazivši nadu da će američka prva dama jednom biti u prilici i posjetiti staru domovinu.

Sadašnja američka prva dama prva je na tom položaju u povijesti kojoj engleski nije maternji jezik i druga koja nije rođena na tlu SAD. U Sjedinjenim Državama žive i njeni roditelji Viktor i Amalija te sestra Ines, pa jezik iz starog kraja može često prakticirati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.