U Španiji uhapšena četvorica Srba za trgovinu i uzgoj marihuane

KRIJUMČARENJE Policija za njima traga od 2017. godine

U Španiji uhapšena četvorica Srba za trgovinu i uzgoj marihuane

Španska policija uhapsila je u Taragoni, na sjeveroistoku zemlje, četvoricu Srba osumnjičenih za trgovinu i uzgoj marihuane, za kojima se traga otpočetka 2017. godine, objavili su u ponedjeljak beogradski portali, pozivajući se na španski list "La Vanguardia".

Kod uhapšenih je zaplijenjeno 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane, a otkriveni su kad je utvrđeno da su se ilegalno priključili na struju kako bi u laboratorijskim uvjetima uzgajali indijsku konoplju.

Uhapšeni su u dobi od 28 do 46 godina, žive u Almosteru u Taragoni, a policija za njima traga od početka 2017. godine, kada su se pojavile prve informacije o postojanju plantaža marihuane skrivenih u dvije kuće u Kataloniji.

Istraga je policiju dovela do grupe Srba, koja se organizirano bavila uzgojem i prodajom marihuane, a pretpostavlja se da su drogu prodavali i izvan granica Španije.

Policija je otkrila i da su svi uređaji za uzgoj marihuane bili ilegalno priključeni na struju, a istraga je u toku i nisu isključena nova hapšenja, navodi se u izvještajima iz Španije.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH