ŠOKANTNO

Bizarna smrt u Londonu: Ubio ga prozor koji je pao sa zgrade

Službenici Hitne došli su na lice mjesta, ali muškarcu nije bilo spasa te su ga proglasili mrtvim

24sata.hr

4.10.2018

Prolaznik londonske ulice Albert Embankment stradao je na licu mjesta nakon što je na njega pao prozor s vrha luksuzne zgrade. Svjedoci su u šoku, a policija istražuje uzroke nesreće.

Muškarac u pedesetim godinama poginuo je nakon što je na njega u utorak ujutro pao prozor s luksuzne zgrade u centru Londona. Službenici Hitne došli su na mjesto stravične nesreće oko 10.40 sati, ali muškarcu nije bilo spasa te su proglasili smrt.

Službenici Hitne službe pozvali su policiju oko 10 sati i 40 minuta u utorak nakon što su intervenirali i vidjeli povrijeđenog čovjeka ispred stambene zgrade "The Corniche". 

Prolaznik Pedi Rajli (Paddy Riley) rekao je za britanski "Sky News" kako je ugledao čovjeka pod prozorskim staklom nakon nesreće, prolazeći automobilom pored stambene zgrade. Tvrdi kako je čovjek ležao pod prozorskim oknom koje mu je "odsjeklo pola glave".

- Bilo je puno krvi i ostalih stvari posvuda. Bilo je vrlo, vrlo tužno - dodao je Rajli.

- Hrpa radnika je stajala vani, prstom upirući na vrh zgrade, odakle je pao prozor na čovjeka, ali niko mu nije prišao ni blizu - rekao je. Žrtvu je opisao kao srednjovječnog bijelca. 

Policija istražuje ovu bizarnu nesreću, kao i kompanija "St James", koja je vlasnik zgrada. Portparol kompanije "St James" izrazio je saučešće porodici žrtve i dodao da žele čim prije saznati šta se tačno dogodilo.

Izvršni direktor za zdravlje i sigurnost također je obaviješten i sarađuje s policijom na rješavanju slučaja.

Kompleks stambenih zgrada "The Corniche" smatra se "ekskluzivnom lokacijom" uz rijeku Temzu, a čine ga 252 apartmana s pogledom na brojne londonske znamenitosti.

Kompanija "Foster and Partners" dizajnirala je zgrade, a stanovi u kompleksu koštaju između tri i šest miliona funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.