NESVAKIDAŠNJI PRIZOR

Krvavi konji uzrokovali paniku na ulicama Londona

Najmanje četvero je povrijeđeno, a zbog haosa koji su izazvali zabilježeno je i nekoliko sudara

Panika među građanima. AP

Dž. R.

24.4.2024

Tokom vježbi na Paradi konjičke garde, pet konja iz konjičke pukovnije britanske vojske, zbacilo je svoje jahače i razbježalo se u Londonu. Najmanje četvero je povrijeđeno, a zbog haosa koji su izazvali zabilježeno je i nekoliko sudara.

Krvava prsa

Radnik kafića u The Strandu, u središtu Londona, govorio je za Daily Telegraph. 

- Vidio sam bijelog konja kako trči, krvario je po prsima. Nekoliko trenutaka kasnije vidio sam drugog konja, crnog, kako trči za njim, a onda je policijski auto krenuo niz cestu za njima - kazao je radnik.

Saopćenje vojske 

U saopćenju londonske službe hitne pomoći piše da su primili poziv u srijedu u 8:25 ujutro zbog dojava o osobi koja je zbačena s konja na ulici Buckingham Palace.

- Poslali smo naše timove na mjesto događaja, uključujući ekipe hitne pomoći i službenika za intervenciju u incidentima. Naš prvi bolničar bio je na licu mjesta za pet minuta. Incident je još uvijek u toku i surađujemo s našim partnerima iz hitne službe - kazali su iz londonske službe hitne pomoći.

U međuvremenu se oglasila britanska vojska.

- Nekoliko vojnih konja jutros je pobjegao tokom rutinske vježbe. Svi konji su sada pronađeni i vraćeni u kamp. Ljudi i konji povrijeđeni u incidentu primaju odgovarajuću medicinsku pomoć - kazali su iz vojske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.