SVIJET

Brazilski kanibal, supruga i ljubavnica osuđeni na 210 godina zatvora

Prodavali meso lokalnim restoranima, barovima i prodavnicama

Facebook

Avaz.ba

16.12.2018

Facebook

Brazilac Horhe Beltrao (Jorge Beltrao), njegova supruga Izabel Pires (Isabel Pires) i njegova ljubavnica Bruna Kristina Oliveira (Bruna Cristina Oliveira) osuđeni su na ukupno 210 godina zatvora zbog ubistva najmanje tri žene i korištenje njihovog mesa za jelo i prodaju.

Oni su uhapšeni 2012. godine u gradu Granhuns. Beltrao je osuđen na 71 godinu zatvora, njegova supruga na 68 godina, a Oliveira na 71 godinu i 10 mjeseci zatvora. Nudili su posao dadilje, a potom ih je Negromonte ubijao čekićem i nožem. Njih dvije su sjekle tijela i pripremale obroke za sebe, dok su ostalo prodavale.

Jednu ženu ubio je pred njenom 18-mjesečnom bebom i hranio je majčinim mesom koje je pripremio sljedeći dan za ručak. 
Meso od žena su stavljale u frižider i zamrzivač, a kosti zakopavale u dvorište iza kuće. Njih troje su vjerovali da su dio sekte koja se bavi čišćenjem svijeta i smanjenjem populacije. Vjerovali su da će jedući meso žrtava biti očišćeni od grijeha ubistva. 

Porota u Brazilu ih je proglasila krivim za ubistvo Žizele Helene da Silve (Gisele Helene da Silve) i Aleksandre Falako (Alexandre Falaco) u februaru i martu 2012. godine. Ranije su osuđeni za ubistvo 17-godišnje Džesike Kamile da Silve (Jessice Camile da Silve). Njenu kćerku su odgojili kao svoju. 

Meso su prodavali lokalnim restoranima, barovima i prodavnicama.  

Negromonte je bivši univerzitetski profesor. Prilikom pretresa kuće policija je pronašla knjigu "Revolucija šizofrenika" koju je on napisao, a u kojoj se navodi kako je čuo glasove i da je bio opsjednut ubijanjem žena. Knjiga ima 32 poglavlja i govori i o crnoj magiji, mučenju i kanibalizmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.