ZASTRAŠUJUĆE

ISIL-ovka iz Njemačke pustila bolesnu djevojčicu da umre od žeđi, čeka suđenje

Mosul pao u ruke ISIL-a 2015. godine. Ilustracija

Index.hr

28.12.2018

Članica ISIL-a optužena je da je pustila djevojčicu u dobi od pet godina da umre od žeđi na suncu. Radi se o Njemici kojoj se sada u Njemačkoj sudi za ratni zločin.  

Radi se o 27-godišnjakinji identificiranoj kao Dženifer W (Jennifer W), piše BBC. Ona i njen suprug kupili su dijete kao kućnog roba u iračkom gradu Mosulu 2015. dok je grad okupirao ISIL, prenosi Index.hr.

Supružnici su djevojčicu vezali lancima izvan kuće kada se razboljela, a Dženifer nije napravila ništa da djevojčicu zaštiti, rekli su tužioci.

Osim optužnice za ratni zločin, Dženifer bit će optužena i za ubistvo te posjedovanje oružja. Ako bude osuđena na sudu koji se bavi terorističkim predmetima u Minhenu, prijeti joj doživotna kazna zatvora.

Petogodišnja djevojčica bila je u skupini ratnih zarobljenika kada su je Dženifer i suprug kupili. Njemački mediji pišu kako je dijete moglo biti član Jezidske manjine, čije je brojne članove zarobio ISIL na sjeveru Iraka 2014. godine.

"Nakon što se djevojčica razboljela i pomokrila u krevet, suprug optužene ju je vezao izvan kuće kao kaznu te je pustio dijete da umre u agoniji od žeđi na velikoj vrućini", izvijestili su tužioci u izjavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.