VAŠINGTON

Pelosi: Tramp nas ne može uvjeriti u gradnju zida na granici s Meksikom

Predsjednik se "opire nauci, dokazima, podacima i istini", kazala je ona

Pelosi: Teško je predsjedniku ukazati na činjenice. Arhiv

Avaz.ba

3.1.2019

Čelnica Demokratske stranke u zastupničkom domu Kongresa SAD Nensi Pelosi (Nancy) izjavila je da "nema te količine uvjeravanja" koju joj može pružiti predsjednik Donald Tramp (Trump) da je privoli da njena stranka podrži finansiranje zida na granici Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Pelosi tvrdi da Demokratska stranka nema ništa s parcijalnim prekidom rada savezne vlade zbog Trampovih zahtjeva za finansiranjem gradnje zida. Ona je izjavila u intervjuu emitiranom danas u emisiji "Today" TV mreže NBC da demokrati "žele Trampov prekid rada", ali da nisu voljni da finansiraju zid.

- Nema te količine uvjeravanja koju on može pružiti - dodala je demokratska čelnica iz Kalifornije.

Pelosi je izjavila da su pregovori s Trampom teški jer se "on opire nauci, dokazima, podacima i istini".

- Teško je predsjedniku ukazati na činjenice - dodala je Pelosi.

Pelosi je odgovorila na Trampove kritike da je tokom praznika otputovala na Havaje, dok je on otkazao planiranu posjetu Floridi zbog prekida rada vlade.

- Predsjednik možda to ne zna, ali su Havaji dio Sjedinjenih Američkih Država - kazala je ona, dodajući da je na raspolaganju 24 sata dnevno.  

Tramp je izjavio da će prekid rada savezne vlade trajati "koliko god bude trebalo" dok se odobri finansijska sredstva koje on želi za gradnju zida s Meksikom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.