SVIJET U laži su kratke noge

Lagala muža 20 godina oko očinstva pa je tužio kad je saznao da je neplodan

Porodica je potpuno razrušena nakon što se istina otkrila

Dnevnik.hr
07.01.2019 21:38

Porodična tragedija

Foto: Ilustracija

Muškarac je uspješno tužio bivšu suprugu nakon što je otkrio da mu je lagala više od dvadeset godina. Sud je presudio kako mu bivša supruga, Kejt Mason (Kate), mora isplatiti čak 447.000 hiljada dolara nakon što je dokazao da ga je varala kako je otac njeno troje djece dok to zapravo nije bio. 

55-godišnji Ričard Mason (Richard) neplodan je te stoga nije mogao začeti djecu. Kejt Mason tako je 21 godinu lagala svog supruga, sve do 2016. kada je Ričard obolio od cistične fibroze čime je na vidjelo izašlo i to kako nikada nije bio u stanju začeti djecu jer je potpuno neplodan.

Užasnuti „otac“ odmah je podigao optužnicu kako bi povratio barem dio novca koji je isplatio supruzi pri njihovom ranijem razvodu. Radilo se o visokih 7 miliona dolara. Tokom cijele parnice potpuno je izgubio kontakt s dvoje svoje djece, piše news.com.au.

Serijski ga varala

- Nisam znao šta je stvarnost, a što nije – kao da sam živio u Matrixu. Neko vam kaže „sve što znate i sve što ste mislili da je stvarno zapravo ne postoji niti je postojalo. Niste otac, ne možete imati djecu i vaša se loza neće nastaviti“ - izjavio je Ričard o osjećaju otkrića da djeca koju je odgojio nisu njegova.

Nakon što je otkrio prevaru, svoju je bivšu ženu odmah kontaktirao zbog toga da se dogovore kako da objasne cijelu situaciju djeci. Isprva je sve poricala te je govorila kako su djeca njegova „neovisno o tome što znanost govori“ da bi kasnije priznala kako je imala nekoliko afera za vrijeme braka u trajanju od 20 godina.

Ričard je milioner te suosnivač internet kompanije, a srce mu se slomilo kada je nakon DNK analize utvrdio kako njegovi sinovi blizanci nisu njegovi biološki sinovi. Njihov stariji brat odbio je sudjelovati u analizi.

Porodična tragedija

Porodica je potpuno razrušena nakon što se istina otkrila. Ričard sada vjeruje kako je njegova bivša žena znala da djeca nisu njegova te da ga je prevarom natjerala da brine o njima i odgaja ih. Na sudu je Kejt priznala da ga je prevarila između 6 do 12 puta s kolegom s posla, ali je tvrdila kako on ne može biti otac jer su uvijek koristili kondome.

NA VRH