SIRIJA Predsjednik Turske saopćio

Erdoan: U Mandžibu poginulo 20 ljudi, među njima petorica Amerikanaca

Istakao da ne vjeruje da će današnji napad utjecati na odluku predsjednika SAD Donalda Trampa da povuče vojsku

Srna
16.01.2019 19:50

Redžep Tajip Erdoan

Foto: Arhiva

Od eksplozije bombe u sirijskom gradu Manbidžu poginulo je najmanje 20 ljudi, od toga petorica američkih vojnika, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan). 

Neimenovani američki zvaničnik rekao je ranije agencijama da su od eksplozije poginula četvorica američkih vojnika i da su ranjena trojica pripadnika snaga SAD.

- Informacija koju sam ja dobio pokazuje da je poginulo ukupno 20 vojnika i da su među njima bila petorica Amerikanaca - istakao je Erdoan na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović u Ankari.

Erdoan je istakao da ne vjeruje da će današnji napad utjecati na odluku predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) da povuče vojsku iz Sirije, jer je primijetio časnu odlučnost američkog predsjednika kada se radi o povlačenju vojske.

Mediji su ranije javili da je u eksploziji poginulo devetero ljudi.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, koja je saopćila da je sirijski vojnik aktivirao eksploziv u blizini mjesta održavanja skupa lidera lokalnog vojnog vijeća i jedne strane delegacije.

NA VRH