STRADALO 115 LJUDI

Erdoan: Turska snažno osuđuje teroristički napad u Moskvi, dijelimo bol ruskog naroda

Terorizam je "neprihvatljiv" bez obzira odakle dolazi ili ko je počinitelj, dodao je

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

Anadolija

23.3.2024

Turska snažno osuđuje teroristički napad na koncertnu dvoranu u Moskvi, u kojem je ubijeno najmanje 115 ljudi, rekao je u subotu turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Repcep Tayyip Erdogon).

- Izražavamo saučešće ruskoj vladi zbog terorističkog napada na koncertnu dvoranu u Moskvi i oštro osuđujemo napad - rekao je Erdoan na sastanku u glavnom gradu Ankari.

Lice terorizma

Terorizam je "neprihvatljiv" bez obzira odakle dolazi ili ko je počinitelj, dodao je.

- Kao zemlja koja vrlo dobro poznaje krvavo i izdajničko lice terorizma, Turska dijeli bol ruskog naroda - rekao je Erdoan.

Teroristički napad izveli su naoružani napadači 22. marta navečer u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall" u Moskvi, glavnom gradu Rusije. Na snimcima podijeljenim na društvenim mrežama vidi se kako su napadači nasumično pucali u dvorani iz automatskog oružja.

Otkazani svi javni događaji

Kasnije je na licu mjesta zabilježena i eksplozija koja je izazvala veliki požar, usljed čega se urušio kroz zgrade. Tokom vikenda u Moskvi su otkazani svi javni događaji, a objavljeno je da je uspostavljena radna grupa za slučaj terorističkog napada.

Kremlj je izvijestio da je direktor ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) Aleksandar Bortnikov izvijestio ruskog predsjednika Vladimira Putina da je uhapšeno 11 osoba, uključujući četvoro terorista koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu u Moskvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.