STRAVIČNO

Majka iz Mičigena brutalno ubila svoje tri djevojčice, pa počinila samoubistvo

Žena je falsficirala ljekarsko opravdanje kako bi zadržala starije kćerke kod kuće, a zatim je djecu odvela u šumu

Obrijen Mur. Facebook

Avaz.ba

26.2.2019

Obrijen Mur (Obrien), majka (28) iz Mičigena, brutalno je ubila svoje tri djevojčice, pa počinila samoubistvo. Ovaj zločin šokirao je javnost, a policija je objavila detalje ovog slučaja.

Žena je falsficirala ljekarsko opravdanje kako bi zadržala starije kćerke kod kuće, a zatim je troje djece odvela u šumu i ubila ih, nakon čega je presudila i sebi. 

Kako prenosi internet-portal metro.co.uk, ona je odvezla djecu u šumu iza kuće prabake i pradjede u okrugu Kent, u Mičigenu, gdje ih je upucala iz lovačke puške.

Tijela dvogodišnje Alejne Rau, šestogodišnje Kesidi Roderi i osmogodišnje Kiri Roderi stavila je u gepek automobila i odvezla se svojoj kući, gdje je izvršila samoubistvo.

Otac najmlađe djevojčice je otkrio stravičnu scenu sat kasnije, prenose agencije.

- Ne znamo šta joj je prolazilo kroz glavu, nije ostavila oproštajnu poruku. Izgleda da je imala ozbiljnih psihičkih problema - rekla je Mišel Ladžoj-Jang (Michel Layoj-Young), šefica policije.

Ona je izjavila da je Obrijen Mur na Facebooku ostavljala poruke koje ukazuju na to da je bila paranoična i da je mislila da su djeca na neki način u opasnosti te da je to dovelo do tragičnog događaja.

Prema riječima socijalne radnice, majci je prošle godine dijagnosticirana šizofrenija i psihoza, a u septembru 2018. godine bila je deset dana u bolnici. 

- Ovo je jedan od najtežih slučajeva za koje znamo - dodala je Ladžoj-Jang.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.