REAKCIJE

Bolton: SAD će razmotriti mogućnost pojačavanja sankcija Sjevernoj Koreji

Ova njegova izjava uslijedila je nakon drugog samita između Trampa i Kim Jong-una

Džon Bolton. Arhiv

Fena

6.3.2019

Savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) za nacionalnu sigurnost Džon Bolton (John) izjavio je u utorak kako će Sjedinjene Američke Države razmotriti mogućnost pojačavanja sankcija Sjevernoj Koreji ako Pjongjang ne ukine svoj program nuklearnog naoružanja. 

Bolton je za ''Fox Business Network'' rekao da će Vašington, nakon samita u Hanoju između Trampa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una, pratiti hoće li se Pjongjang posvetiti odustajanju od svog "programa nuklearnog oružja i svega što je s njim povezano", prenose agencije.

Ako to nisu voljni, onda mislim da je predsjednik Tramp bio vrlo jasan, neće dobiti ublažavanje ekonomskih sankcija koje su im uvedene i ustvari gledat ćemo da ih pojačamo - rekao je Bolton. 

Ova njegova izjava uslijedila je nakon drugog samita između Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una koji je završen bez dogovora i nakon informacije južnokorejske obavještajne agencije da su otkriveni znakovi da Sjeverna Koreja obnavlja dio lokacije za lansiranje raketa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.