JEZIVO

Sav užas Venecuele u jednoj slici: Majka nosi na rukama mrtvu kćerku nakon što je zbog nestanka struje zatvorena bolnica

Zbog loše finansijske situacije, Elizabet Dijaz nije u mogućnosti sahraniti svoje dijete

Elizabet Dijaz sa svojom kćerkom. Printscreen

Avaz.ba

12.3.2019

Neuhranjena djevojka (19) iz Venecuele umrla je na rukama majke nakon što je ljekari nisu mogli primiti i ukazati joj pomoć, jer je nestanak struje zatvorio bolnicu.

Majka Elizabet Dijaz (Elizabeth Diaz) bila je primorana nositi mrtvu kćerku na rukama do mrtvačnice. 

Ona je kćerku u subotu uvečer odvela do bolnice u Valensiji, ali su je ljekari odbili jer im se završila smjena pošto u zgradi nije bilo struje.

Majci je savjetovano da posjeti drugi medicinski centar u Las Lomasu, gdje će, prema uvjerenju ljekara, osoblje osigurati liječenje za cerebralnu paralizu njene kćerke i hroničnu neuhranjenost.

Međutim, kako je Dijaz ispričala, njena kćerka se grčila i tijelo joj je postalo hladno i ukočeno prije nego što je stigla do druge bolnice. 


Kada je porodica stigla u zdravstvenu ustanovu, šokirali su se kad su vidjeli da ona nema rezervni strujni agregat.

Nekoliko minuta kasnije djevojka je umrla na majčinim rukama. Zbog loše finansijske situacije, nesretna majka nema dovoljno novca da sahrani svoju kćerku.

Fotografije tijela mrtve djevojke koju majka nosi na rukama proširile su se internetom i pokazale svu strahotu kroz koju prolaze ljudi u ovoj zemlji.

Trenutna kriza u Venecueli dovela je do egzodusa više od 3 miliona stanovnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.