AUSTRALIJA

Ubio gosta jer mu nije platio račun za najam sobe

Sutkinja opisala napad "kukavičkim"

Australac nudio smještaj preko internet-stranice Airbnb. Društvene mreže

Avaz.ba

19.3.2019

Australac koji je nudio smještaj preko internet-stranice Airbnb i koji je u svojoj kući u Melburnu ubio gosta jer nije imao dovoljno novca da plati račun osuđen je na 11 godina zatvora, prenosi BBC.

Džejson Kolton (Jason Colton, 42) na sudu je rekao da nije počinio ubistvo s predumišljajem nego ubistvo iz nehaja kada je u novembru 2017. godine oduzeo život Ramisu Jonuziju. 

Dvojica cimera držala su muškarca (36) dok je ga je on tukao i davio jer nije platio 210 australskih dolara (više od 250 KM). 

Naime, Kolton je objasnio sudu kako on nije htio ubiti ili ozbiljnije povrijediti Jonuzija, nego je ga je samo htio onesvijestiti. 

Prema informacijama iz australskih medija, Ramis Jonuzi bio je zidar, koji je unajmio sobu pristupačnije cijene kako bi riješio neke "lične probleme".

Prvobitno je od Koltona i njegovih cimera unajmio sobu na tri noći, ali je onda zatražio produženje boravka na sedam dana. Međutim, kada je trebao otići i platiti, imao je više od 10 KM na računu.

Sutkinja Elizabet Holingvort (Elizabeth Hollingworth) opisala je napad "kukavičkim". Rekla je Koltonu da je počinio "brutalni" napad, a da je kasnije pokušao opravdati i umanjiti zločin koji je počinio.

- Čak i nakon što ste znali da je umro, nazvali ste Jonuzija gadom, smećem i narkomanom. Rekli ste da je zaslužio to što je dobio - dodala je sutkinja.

Kompanija Airbnb je u saopćenju navela kako je užasnuta onim što se dogodilo i da je odmah uklonila navedeni oglas sa svoje stranice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.