BORBA ZA VLAST

Netanjahu pozivao kupače na plaži: Izađite iz vode i glasajte

Komisija je u međuvremenu zabranila skrivene kamere na biralištima nakon što su se arapske stranke žalile da su primijetile aktiviste Likuda

Benjamin Netanjahu. Arhiv

Avaz.ba

9.4.2019

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyahu) šetao je danas na plaži u Netaniji pozivajući kupače da izađu iz vode i glasaju za Likud kako bi se zatvorio jaz sa Lapidom i Gancom, saopćila je njegova konzervativna stranka.

Netanjahu je aludirao na lidere saveza stranke centra Plavo bijelo Jaira Lapida (Yair), bivšeg ministra finansija i TV voditelja i Benija Ganca (Benny Gantz), bivšeg komandanta vojske, svoje glavne rivale na parlamentarnim izborima. 

- Probudit ćete se sa Jairom Lapidom kao premijerom ljevičarske Idite sa plaže, izađite iz svojih domova, dođite glasajte za Likud - rekao je izraelski lider, kako je navedeno u saopćenju stranke, koje prenose izraelski mediji.

Ganc je u međuvremenu zaustavio vozilo u kojem je obilazio birališta da pomogne motociklisti povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Pozvao je hitnu pomoć i ostao s povrijeđenim dok nije stigla.

Izraelski mediji podsjećaju da je Ganc takođe motociklista i da je u nedjelju predvodio 100 vozača motora u Tel Avivu u okviru izborne kampanje. 

Izraelska izborna komisija je u međuvremenu zabranila skrivene kamere na biralištima nakon što su se arapske stranke žalile da su primijetile aktiviste Netanjahuovog Likuda koji su pokušavali da tajno nadgledaju mjesta na kojima uglavnom glasaju Arapi, prenose agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.