FILIPINI Tresle se zgrade

Pogledajte kako se tokom zemljotresa izlijevala voda iz bazena s vrha nebodera u Manili

Prema dosadašnjim informacijama, poginulo najmanje pet osoba

Avaz.ba
23.04.2019 10:09

Foto: Printscreen

Filipine je jučer pogodio snažan zemljotres magnitude 6,3 stepena prema Rihteru zbog kojeg su se tresle mnoge zgrade, a stanovnici su panično tražili mjesta gdje bi se mogli skloniti. 

Snimci potresa uskoro su se pojavili na društvenim mrežama, a dva su svima posebno zapela za oko. Naime, radi se o snimcima izlijevanja ogromnih količina vode sa stambenog nebodera u okrugu Binondo u gradu Manili. Prema lokalnim izvještajima, voda se izlijevala iz bazena koji se nalazi na vrhu nebodera.

Zgrada naziva "Anchor Skysuites" relativno je nedavno izgrađena te je službeno otvorena 2015. Jedna je od najviših zgrada tog područja i smatra se najvišom građevinom svih kineskih četvrti na svijetu koje se nalaze izvan Kine.

Portal Manila Bulletin Online objavio je oba videozapisa na YouTubeu, na kojima se vidi kako je voda duž nebodera padala nekih 190 metara da bi se zatim raspršila u vlažnu izmaglicu.

Epicentar zemljotresa bio je oko 60 kilometara sjeverozapadno od Manile. Prema dosadašnjim informacijama, poginulo je najmanje pet osoba.

Radi se o području koje često pogađaju potresi, no, na svu sreću, jučerašnji potres nije bio toliko razoran kao neki iz nedavne prošlosti. Naprimjer, 1976. godine u potresu je poginulo 4.791, a 1990. 1.666 osoba.

Komentari

NA VRH