SVIJET Brazilski predsjednik neukusno reagirao

Makron: Bolsonaro izrazio krajnje nepoštovanje prema mojoj supruzi

Bolsonaro je u nedjelju na Facebooku "lajkao" uvredljiv komentar o Brižit Makron

A. Ču. / Avaz.ba
26.08.2019 18:37

Makron: Zaprepašten ponašanjem

Foto: Arhiv

Brazilke se sigurno srame predsjednika Žaira Bolsonara (Jair Bolsonaro), rekao je u ponedjeljak francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) uzvrativši brazilskom čelniku koji je na Facebooku uvrijedio Makronovu suprugu Brižit (Brigitte). 

Bolsonaro je izrazio krajnje nepoštivanje prema mojoj supruzi. Što da vam kažem? Tužno je, prije svega tužno za njega i za sve Brazilce. Brazilke se sigurno srame svoga predsjednika - kazao je Makron. 

Macron se nada da će ta zemlja vrlo brzo "imati predsjednika čije će ponašanje biti na visini".

Mislim da su Brazilci veliki narod i da se srame takvog ponašanja - rekao je.

Bolsonaro je u nedjelju na Facebooku "lajkao" uvredljiv komentar o Brižit Makron, a jedan njegov ministar je francuskog predsjednika nazvao "oportunističkim kretenom".

Ti neviđeni napadi prate snažnu eskalaciju napetosti između Brazilije i Pariza, izazvane posljednjih dana pritiskom Francuske, gdje je održan samit G7, na Bolsonara da poduzme nešto konkretno protiv dramatičnih požara u Amazoniji. 

Bolsonaro je reagirao na post jednog korisnika Facebooka koji se rugao na račun fizičkog izgleda francuske prve dame, koja je loše ispala na jednoj fotografiji i usporedio je s Bolsonarovom suprugom Mišel (Michelle) koja je blistala na dan inauguracije brazilskog predsjednika.

- Sada vam je jasno zašto Makron progoni Bolsonara? - napisao je uz fotografije. 

- To je Macronova čista ljubomora - dodao je korisnik Facebooka Rodrigo Andreaka (Andreaca). 

Ne ponižavaj tipa" (umirem od smijeha), odgovorio je Bolsonaro. 

Komentari

NA VRH