VAŠINGTON

Melanija Tramp: Začuđujuća haljina prve dame

Elegantni modni komadi sve rjeđe naglašavaju putenu siluetu prve dame SAD

Melanija je odabrala široku maksi haljinu u svijetlozelenoj boji. AFP

Avaz.ba / AFP

21.9.2019

Otkako je Donald Tramp (Trump) krenuo u osvajanje glasova za drugi mandat na funkciji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, njegova supruga Melanija suptilno je promijenila svoj modni stil.

Neki su primijetili kako se u njenoj kolekciji i dalje nalaze elegantni modni komadi, ali oni sve rjeđe naglašavaju putenu siluetu prve dame Sjedinjenih Američkih Država.

Na drugoj državničkoj večeri u Bijeloj kući, koja je održana u čast australskog premijera Skota Morisona (Scott Morrison) i njegove supruge Dženi (Jenny), poznata Slovenka odabrala je haljinu koja je podignula brojne obrve.

Umjesto za pripijenu večernju haljinu, koje je često znala nositi u sličnim prilikama, Melanija Tramp radije se odlučila za lepršavu kreaciju brenda "J. Mendel".

Tačnije, odabrala je široku maksi haljinu do poda u svijetlozelenoj boji sa prozirnim rukavima, koja se prodaje po cijeni od skoro 6.000 američkih dolara, ali koja se na sniženju može zgrabiti za četvrtinu tog iznosa.

Romantičnu haljinu sparila je s cipelama na visoku potpeticu u odgovarajućoj boji. Iako je mnoge iznenadila svojim modnim izborom, ni najveći kritičari nisu našli manu ovom izdanju Melanije Tramp.

Mnogi su čak zaključili da u haljini "J. Mendel" izgleda poput princeze.

U haljini "J. Mendel" izgleda poput princeze - Avaz
Sa predsjednikom Trampom u Bijeloj kući - Avaz
Odlučila se za lepršavu kreaciju - Avaz
Elegantni modni komadi - Avaz
Večera u čast australskog premijera Skota Morisona - Avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.