AMERIKA Bivši gradonačelnik Njujorka jedna je od središnjih figura skandala

Afera sa Ukrajinom: Advokat Trampa dobio rok da preda dokumente

Rudi Džulijani mora dokumente dostaviti odborima Kongresa

Avaz.ba / 24sata
30.09.2019 23:05

Tramp: Pokrenuta istraga

Foto: Agencije

Rudi Džulijani (Rudy Guilliani), advokat predsjednika Amerike Donalda Trampa (Trump), dobio je danas rok od dvije sedmice da preda sve dokumente vezane uz kontroverznu aferu s Ukrajinom, zbog čega je pokrenuta i istraga za opoziv američkog predsjednika.

Džulijani mora dokumente dostaviti odborima Kongresa, a u pismu se navodi kako njihova istraga istražuje vjerojdostojne navode da je radio u ime američkog predsjednika i za njegove političke interese zloupotrijebio položaj predsjednika. U pismu se navodi sve veći broj javnih dokumenata, ali i Džulijanove izjave, prenosi „LA Times“.

Bivši gradonačelnik Njujorka jedna je od središnjih figura cijelog skandala oko Trampove komunikacije s ukrajinskim predsjednikom. U transkriptu koji je objavila Bijela kuća, navodi se kako je Tramp poručio Zelenskom da radi s Džulijanom i šefom pravosuđa Barom kako bi istraživali bivšeg potpredsjednika Bidena i njegova sina, piše „CNN“.

Advokati zviždača čiji je dopis doveo do istrage o opozivu Trampa rekli su danas kako izjave američkog predsjednika ugrožavaju njihovog klijenta, piše „BBC“.

Naime, Tramp je u svojim izjavama tražio da se otkrije zviždač, a uspoređivao ga i sa špijunom te je u jednoj izjavi rekao kako se „nekad s njima drugačije postupalo“.

Komentari

NA VRH