STRAVIČNO Bili povezani sa mormonskom zajednicom

Američka porodica ubijena u napadu narko kartela u Meksiku

Fena
05.11.2019 11:38

Lokalni mediji navode da je porodica ubijena greškom

Foto: Twitter

Najmanje pet državljana SAD-a, majka i četvoro djece, ubijeni su u nasilnom napadu osumnjičenih pripadnika narko kartela na sjeveru Meksika.

Žrtve su bili članovi porodice LeBaron, povezane sa otpadnutom mormonskom zajednicom koja se nastanila u Meksiku prije nekoliko decenija.

Na snimku mjesta napada vidi se izgorjeli automobil, a moguće je da su neke žrtve bile žive spaljene. Još nekoliko ljudi se vodi kao nestalo, javio je BBC.

Lokalni mediji navode da je moguće da su pripadnici narko kartela greškom ubili porodicu i da je meta napada bio neko sasvim drugi.

Članovi porodice LeBaron kazali su kako je velika grupa od tri majke i 14 djece krenula sa konvojem automobila iz Bavispea u državi Sonora i uputila se prema La Mora u susjednu državu Čihuauu (Chihuahu).

Za neke se vjeruje da imaju dvostruko američko-meksičko državljanstvo.

Izgorijeli džip otporan na metke kasnije je pronađen pored puta sa posmrtnim ostacima žrtava.

Neki izvještaji kažu da je više mrtvih pronađeno na drugom mjestu, ali se vjeruje da su neki nestali preživjeli. Smatra se da je napad izveo narko kartel koji djeluje između dvije države.

Vlade Čihuae i Sonora izdale su zajedničko saopćenje navodeći da je pokrenuta istraga i da su na to područje poslane dodatne snage sigurnosti.

Komentari

NA VRH