NAPETOSTI

Zvona za uzbunu u Tel Avivu: Islamski džihad ispaljuje rakete po Izraelu

Islamski džihad u Gazi neselektivno ispaljuje rakete na civile širom Izraela , objavila je izraelska vojska na svom Twitteru

Ispaljuju se rakete. Ilustracija

Agencije

12.11.2019

Sirene za uzbunu zbog zračne opasnosti oglasile su se u Tel Avivu jutros nakon što su jedan od čelnika palestinske militantne organizacije Islamski džihad i njegova supruga ubijeni u izraelskom zračnom napadu.

- Islamski džihad u Gazi neselektivno ispaljuje rakete na civile širom Izraela - objavila je izraelska vojska na svom Twitteru.

- Odbranit ćemo ih (građane) - dodaje se.

Palestinske militantne skupine ispalile su nekoliko raketa na Izrael iz Pojasa Gaze. Projektile je presreo izraelski proturaketni sistem Željezna kupola.

Četrdesetdvogodišnji Baha Abu el-Ata, vođa oružanog krila Islamskog džihada, Brigade El-Kuds, ubijen je, kao i njegova žena, u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u istočnom dijelu grada Gaza, potvrdile su vlasti u Izraelu i Gazi.

Islamski džihad, palestinska teroristička organizacija koju podupire Iran, potvrdio je u saopćenju da je El-Ata ubijen u svojoj kući, upozorivši da je "Izrael prešao preko svih crvenih linija".

Palestinska samouprava objavila je kako je Izrael rekao dužnosniku za vezu s palestinskim područjima da će svi prijelazi iz Gaze u Izrael biti zatvoreni do daljnjeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.