TEL AVIV

Povodom 100 dana od otmica Hamasa: Porodice talaca započele aktivnosti

Organizatori protesta su rekli da je veliki broj svjetskih lidera poslao poruke podrške koje će biti pročitane u nedjelju

Sa okupljanja u Tel Avivu. Platforma X

H. J. I.

14.1.2024

Članovi porodica talaca koje drži Hamas započeli su aktivnosti povodom 100 dana njihovog zatočeništva, a desetine hiljada ljudi okupile su se u subotu navečer u Tel Avivu.

Organizatori protesta su rekli da je veliki broj svjetskih lidera poslao poruke podrške koje će biti pročitane u nedjelju, objavio je Times of Israel.

Okupljenima je također rečeno da su svi izraelski lideri pozvani da govore, uključujući predsjednika Isaka Hercoga i premijera Benjamina Netanjahua.

Francuski predsjednik Emanuel Makron poslao je snimljenu poruku za miting u Tel Avivu.

Makron u poruci pominje Ejtana Jahalomija, Miu Šem i Ereza i Sahara Kalderona, oslobođene taoce koji imaju francusko državljanstvo, kao i Elija Toledana koji je ubijen nakon otmice 7. oktobra.

Makron je zatim pozvao na oslobađanje njihovih roditelja koje Hamas i dalje drži kao taoce - Ohada Jahalomija i Ofera Kalderona. Makron je istakao da će se Francuska i dalje zalagati za oslobađanje svih talaca koje drži Hamas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.