TRADICIJA

Melanija Tramp preuzela drvce u prekrasnom, skupom kaputu

Modni stil prve dame privukao je i ovog puta pažnju. AFP

Avaz.ba

26.11.2019

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp (Melanie Trump) službeno je preuzela božićno drvce koje će ove godine krasiti Bijelu kuću, nastavljajući tako tradiciju koja se njeguje od 1960. godine.

Uz vojnu pratnju i orkestar, supruga američkog predsjednika izašla je iz Bijele kuće kako bi pregledala drvce dopremljeno u kočiji.

Ono će biti postavljeno u Plavoj sobi Bijele kuće, gdje će se odvijati centralni dio ovogodišnjeg blagdanskog ukrašavanja. 

Stiglo pobjedničko drvce. AFP

Drvce je Melaniji predao Leri Snider (Larry Snyder) s farme u dolini Mahantogo iz Pensilvanije. 

Snider je pobijedio na godišnjem natjecanju Državnog udruženja za odabir božićnog drvca, koje se održava od 1966. godine, što pobjedniku pruža mogućnost i čast da stablo preda predsjednikovoj obitelji.

Blagdani već počinju, pripreme su detaljne. AFP

Prva dama SAD obukla je za ovu priliku prekrasan crni kaput s izvezenim cvijećem koji potpisuje luksuzna modna kuća "Dolce & Gabbana" i čija je cijena 2.350 dolara, što je više od 4.000 KM. 

Skupocjeni kaput iskombinirala je s crnim visokim čizmama sa prepoznatljivom crvenom potplatom "Christiana Louboutina" te s crnim uskim hlačama i džemperom u istoj boji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.