SRAMOTNO Grupa navijača Partizana okupila se jučer ispred pritvorske jedinice

"Grobari" u Hagu podržavali zločinca Mladića

Zatvorske vlasti pozvale su holandsku policiju, koja je razriješila situaciju

Birn

Podržali ratnog zločinca

Foto: Instagram


Grupa navijača Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda okupila se jučer ispred zgrade pritvorske jedinice Mehanizma za međunarodne krivične tribunale (MMKS), gdje je pružila podršku bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću.

Mehanizam za međunarodne krivične tribunale potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) da su upoznati sa “skupom” ispred pritvorske jedinice kojim je data podrška Mladiću, nepravosnažno osuđenom na doživotni zatvor za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

- Upoznati smo sa skupom koji se desio jučer kasno poslije podne ispred holandskog zatvora, u sklopu kojeg se nalazi pritvorska jedinica Ujedinjenih naroda u Hagu. U tom pogledu, holandske zatvorske vlasti pozvale su holandsku policiju, koja je razriješila situaciju. To su sve informacije kojima mi raspolažemo - kazala je Helena Egleston (Eggleston), portparol MMKS-a.

Navijači Partizana, popularni "Grobari" došli su u Holandiju kako bi prisustvovali utakmici grupne faze Evropa lige protiv AZ Alkmara.

Nekoliko desetina osoba uzvikivalo je ispred pritvorske jedinice Mladićevo ime, prikazujući pri tome desničarske simbole.

Više o:

Partizan Hag Grobari
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na