TEŠKE RIJEČI Dok se bliži početak suđenja za opoziv u Senatu

Tramp: Luda Nensi; Pelosi: On je doživotno opozvan

Predstavnički dom u decembru je izglasao rezoluciju s dvije tačke optužnice za opoziv američkog predsjednika

Avaz.ba

Verbalni okršaj Trampa i Pelosi

Foto: Avaz


Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) i predsjedavajuća predstavničkog doma Nensi Pelosi (Nancy) razmijenili su teške riječi dok se bliži početak suđenja za opoziv Trampa u Senatu.

Tramp je Pelosi, svoju glavnu protivnicu u procesu opoziva koji je vodio predstavnički dom koji kontroliraju demokrate, nazvao "ludom Nensi", dok je ona u programu mreže ABC News izjavila da je Tramp "doživotno opozvan", bez obzira na to kakav bude ishod suđenja u Senatu.

Predstavnički dom u decembru je izglasao rezoluciju s dvije tačke optužnice za opoziv Trampa zbog pokušaja da natjera Ukrajinu da pokrene istrage na kojima bi on lično politički profitirao, prenosi Glas Amerike.

Tramp je optužen za zloupotrebu položaja i opstrukciju kongresne istrage o Ukrajini.

  • Pelosi: Ovaj predsjednik je doživotno opozvan

    Pelosi: Ovaj predsjednik je doživotno opozvan

    Foto: Avaz


Međutim, Pelosi tri sedmice odbija da pošalje rezoluciju s tačkama optužnice Senatu, u pokušaju da navede lidera republikanske većine Miča Mekonela (Mitch McConnell), koji vatreno podržava predsjednika Trampa, da pristane da na suđenju u Senatu svjedoče ključni Trampovi saradnici, kao i da izda nalog da se dostave dokumenta Bijele kuće.

- Mi smo uvjereni u svoje argumente. Ovaj predsjednik je doživotno opozvan, bez obzira na sve igre i poteze koje povlači Mič Mekonel - izjavila je Pelosi. 

Dodala je da demokrati vjeruju da ima dovoljno dokaza da se Tramp smijeni s položaja. 

Glas Amerike navodi i da je gotovo izvjesno da će Tramp biti oslobođen odgovornosti u Senatu i da će ostati na položaju.

NA VRH

Podijeli članak na